Waarde bitcoin passeert grens 2000 dollar

De virtuele munt bitcoin wordt in rap tempo meer waard. Een munt is inmiddels goed voor meer dan tweeduizend dollar, omgerekend zo'n 1785 euro. Het is voor het eerst dat de bitcoin de grens van tweeduizend dollar is gepasseerd, meldt TechCrunch.

In 2013 brak de bitcoin door de grens van duizend dollar. Door verschillende oorzaken werd de munt vervolgens minder waard. De bitcoin werd begin dit jaar echter weer verhandeld voor zo'n duizend dollar, omdat de munt een gewild beleggingsobject werd vanwege de politieke en economische onzekerheid in de wereld.

De opmars zette de afgelopen maanden voort. Begin mei was de virtuele munt nog 1600 dollar waard, tegenover zo'n 1342 dollar zes dagen eerder. Die opmars werd door kenners toen voornamelijk toegeschreven aan het feit dat steeds meer nationale overheden de bitcoin als wettelijk betaalmiddel erkennen. Dat is onlangs bijvoorbeeld gebeurd in Japan.

Het elektronische betaalmiddel bestaat sinds 2009 en is niet onomstreden. De bitcoin is ook veel gebruikt door criminelen, vooral vanwege de mogelijkheid om er volstrekt anoniem betalingen mee te verrichten.

Waarde bitcoin passeert grens 2000 dollar
Waarde bitcoin passeert grens 2000 dollar (Foto: BuzzT)