Guardiola ziet niets in straf voor schwalbes

In de Premier League kunnen spelers vanaf volgend seizoen geschorst worden voor hun schwalbes. Pep Guardiola vindt het een vreemde beslissing.

De Engelse voetbalbond maakte deze week bekend dat een speciaal panel voortaan op basis van televisiebeelden kan beslissen of een speler een fopduik heeft gemaakt. Hij kan dan één of twee wedstrijden schorsing krijgen. Volgens Guardiola had de bond andere prioriteiten moeten stellen.

"Iedereen maakt wel eens fouten. Gaan we nu de scheidsrechters ook al beoordelen? Nee. Zulke dingen gebeuren gewoon", sprak de Spaanse manager van Manchester City. "Ik pas me aan aan de regels van de UEFA, FIFA en het maakt geen verschil wat ik zeg. Mijn invloed en mijn mening tellen niet."

Guardiola vindt dat de arbitrage meer baat heeft bij de invoering van videotechnologie. "Er worden veel fouten gemaakt, maar niet omdat de scheidsrechters slecht zijn. Het voetbal gaat tegenwoordig veel sneller. Eerst legden spelers per wedstrijd zes kilometer af, nu is dat het dubbele. Technologie helpt om arbiters eerlijke beslissingen te laten maken."