FOK! Wat een weer: droog en zonnig

Is het weer in mei te mooi,
dan krijgt de schuur maar weinig hooi.

Welkom op de laatste dag van de week! Het is vandaag overwegend droog en er zijn flink wat perioden met zon. De temperatuur kan in het zuidoosten opklimmen tot een graad of 20. Het noordwesten moet het doen met een schamele 17 graden. Er staat een zwakke tot matige wind uit het zuiden. Aan de kust kan in de middag een zwakke tot matige wind opsteken richting het noorden / noordwesten. 

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 05:37
Zon onder: 21:35
Zonkracht: 6/3

Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1572 De watergeuzen veroveren Enkhuizen op de Spanjaarden.
1904 Oprichting in Parijs van de Wereldvoetbalbond FIFA, de Fédération Internationale de Football Association. Oprichters zijn de Nederlander C.A.W. Hirschmann en de Fransman Robert Guérin. De Engelsen zien op dat moment nog niets in zo'n bond.
1927 Charles Lindbergh voltooid de eerste non-stop solovlucht over de Atlantische Oceaan.
1932 Amelia Earhart voltooid als eerste vrouw een non-stop solovlucht over de Atlantische Oceaan.
1970 De Pietà van Michelangelo in de Sint-Pietersbasiliek te Rome wordt door de Australiër Laszlo Toth met een hamer ernstig beschadigd.
1998 President Soeharto van Indonesië treedt af.
2011 Bram van der Vlugt maakt middels een speciaal ingelaste uitzending van het Sinterklaasjournaal bekend dat hij gestopt is met zijn taak als vaste raadsman van SinterklaasStefan de Walle neemt zijn staf en mijter over.

 Iteejer maakte een boswandeling met de hond  (Foto: Iteejer)
Iteejer maakte een boswandeling met de hond (Foto: Iteejer)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nlonder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!