Bendsneyder 9e in Moto3-kwalificatie Le Mans

Bo Bendsneyder zal de Grand Prix van Frankrijk in de Moto3 zondag vanaf de derde startrij beginnen. De 18-jarige Rotterdammer reed zaterdag in de kwalificatie de negende tijd.

De kwalificatie werd af en toe ontregeld door wat regendruppels, maar de neerslag zette gelukkig niet echt door. Zoals gewoonlijk in de Moto3 zat het venijn in de slotfase en met één seconde te gaan raasde een hele groep, inclusief Bendsneyder, over start/finish, waardoor ze nog één rondje mochten rijden.

De snelste tijd kwam uiteindelijk op naam van Nicolo Bulega, maar de jonge Italiaan zag zijn tijd afgenomen worden, omdat hij buiten de baan was gekomen. Hij zakte daardoor naar plek twee en de poleposition ging naar Jorge Martin, die 0,031 seconden sneller was dan Bulega's tweede tijd. Juanfran Guevara kende een prima dag en start zondag ook vanaf de eerste startrij.

Romano Fenati, Albert Arenas en Niccolo Antonelli vertrekken vanaf de tweede rij, Marcos Ramirez, Joan Mir en Bendsneyder nemen op rij drie hun posities in. De race start om 11.00 uur en is zoals te doen gebruikelijk live te zien op Eurosport.