KakŠ: "Ik zou graag terugkeren bij BraziliŽ"

Kaká heeft de deur voor de Braziliaanse ploeg nog niet gesloten. De middenvelder van Orlando City kwam in het verleden 92 keer uit voor de ploeg.

Zijn laatste interland in het shirt van de Goddelijke Kanaries dateert van mei 2016, toen hij als invaller in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Panama het veld in kwam. Vervolgens weerhield een spierblessure hem ervan om deel te nemen aan de Copa América en hij speelde ook geen WK-kwalificatiewedstrijden.

Zonder Kaká won Brazilië de laatste acht wedstrijden en hij ziet dat het land het heel goed doet, vertelde hij gesprek met Goal. "Tite (bondscoach red.) heeft de nationale ploeg op het goede spoor gezet. Ze spelen heel goed. Ze zijn gekwalificeerd voor het komende WK, waar Brazilië waarschijnlijk een van de favorieten zal zijn om de beker te winnen."

Ondanks dat de 35-jarige middenvelder een tijd niet werd opgeroepen, heeft hij formeel nog niet bedankt. "Over mijn tijd met de nationale ploeg, ik weet het echt niet. Ik denk alleen aan Orlando City en als ik denk dat ik hier goed speel, constant elke wedstrijd het goed doe, dan misschien."

"Als de bondscoach denkt dat ik het nationale team op een of andere manier kan helpen, ben ik klaar om voor Brazilië te spelen. Het is niet iets waar ik elke dag aan denk. Ik ben hier gefocust, maar als ik in de toekomst een kans heb om terug te keren, zal ik graag terugkomen bij het nationale team."

Kaká stelt dat het een natuurlijk proces is om de deur voor de nationale ploeg te sluiten en te stoppen. "Als de coach denkt dat ik geen onderdeel van de groep ben en hij niet meer op me rekent, is dat ook een teken voor mij. Ik denk dat het voor beide partijen goed moet zijn."

"Als het goed is voor mij om naar het nationale team te gaan en daar te spelen, doe ik dat. Niet om daar alleen naar toe te gaan om voor de ervaring te zorgen, maar om te spelen en nuttig te zijn. En als ze denken dat ik hen kan helpen is het voor iedereen goed natuurlijk."