Gaviria pakt vierde zege in de Giro

Fernando Gaviria heeft zijn vierde etappezege geboekt in de Giro d'Italia. In de dertiende etappe won de Colombiaan van Quick Step Floors voor Sam Bennett en Jasper Stuyven. Tom Dumoulin blijft leider in het algemeen klassement.

Net zoals in andere dagen ontstond al snel de vroege vlucht. Dit keer kozen vier renners voor de aanval: Vincenzo Albanese (Bardiani - CSF), Pavel Brutt (Gazprom-RusVelo), Matej Mohoric (UAE Team Emirates) en Johann van Zyl (Dimension Data). Al snel liet Van Zyll de kopgroep gaan en de Zuid-Afrikaan liet zich rustig inlopen door het peloton. Het trio kreeg nooit veel ruimte van het peloton en op iets meer dan twintig kilometer van de streep werden ze gegrepen door peloton.

Op twintig kilometer leek het even in waaiers te trekken, maar er was genoeg beschutting voor de renners. Het peloton kon zich zonder zorgen opmaken voor de laatste massasprint van deze Giro.

Filippo Pozzato probeerde het nog even op vier kilometer van de streep, maar de Italiaan reed enkele honderd meters op kop toen hij weer gegrepen werd door het peloton. In de sprint was het weer Bora - Hansgrohe die heft in handen nam, maar ook deze keer zonder succes. Gaviria zat wat ver in de sprint, maar de sprinter kon nog net een gaatje vinden en won vrij gemakkelijk. Caleb Ewan wou ook in hetzelfde gat duiken. De Australiër van Orica-Scott kwam in aanraking met Ariel Maximiliano Richeze een ploeggenoot van Gaviria.