Twin Peaks in Nederland helaas via videoland

Het nieuwe seizoen van Twin Peaks, de legendarische televisieserie uit de jaren negentig, wordt in Nederland door Videoland uitgezonden. Klanten van de dienst die zich in de markt zet als soort van concurrent van Netflix kunnen de serie vanaf 22 mei bekijken, enkele uren na de première in de Verenigde Staten.

Dit nieuws zal voor veel mensen teleurstellend zijn omdat eigenlijk wel op een Netflixrelease werd gehoopt. Netflix heeft een veel groter bereik in Nederland dan Videoland en als je Twin Peaks (legaal) wilt kijken zul je dus een abonnement van € 8,99 voor videoland moeten afsluiten.

De nieuwe reeks bestaat uit achttien afleveringen en gaat verder 25 jaar nadat de inwoners van een eigenaardig dorpje perplex stonden toen het meisje Laura Palmer plotseling werd vermoord. De bedenkers van de serie, David Lynch en Mark Frost, zijn weer bij het vervolg betrokken.

Van de originele cast zijn onder andere Kyle MacLachlan, die de iconische rol van FBI Agent Dale Cooper vertolkt, Mädchen Amick, Dana Ashbrook, David Duchovny, Sherilyn Fenn, de inmiddels overleden Miguel Ferrer, James Marshall, Ray Wise en David Lynch te zien in de nieuwe reeks van de serie. Monica Bellucci, Naomi Watts, Laura Dern, Tim Roth, Jim Belushi en anderen zijn toegevoegd aan de cast.


Videoland haalt nieuwe Twin Peaks binnen (Foto: BuzzE)