Darter Klaasen succesvol geopereerd aan pols

Jelle Klaasen is donderdagochtend succesvol geopereerd aan zijn pols. De Nederlandse darter kampte al maanden met een ontsteking in een pees van zijn darthand. Klaasen liet dit weten middels een bericht op Facebook

Een behandeling aan de pols was voor Klaasen noodzakelijk. Ook tijdens de Premier League waar hij dit jaar weer aan mee mocht doen. Bij elke worp kreeg de darter een pijnscheut waardoor het heel lastig was om zijn niveau te halen. "Het gaat op zich niet heel slecht", zei Klaasen een paar weken geleden in gesprek met RTL7. "Als ik niet train, voel ik er ook vrij weinig van."

"Wat precies het probleem is? Je hebt ook een meniscus in je pols, die is beschadigd. Die gaan ze tijdens de operatie herstellen, dan moet dat weer goed zijn. Ik heb ook een peesontsteking, dat komt gewoon van elf jaar veel gooien. Ik heb ook een worp die vrij hard is, mijn pols klapt heel erg dubbel."

Klaasen mag thuis verder herstellen van de operatie. Hij moet drie dagen met zijn hand in een mitella en vervolgens nog een paar weken rust houden. Het volgende grote toernooi is de World Matchplay in juli. Als het herstel normaal verloopt, dan zou hij daar zonder problemen aan deel kunnen nemen. 

Tijdens de Premier League werd Klaasen halverwege het toernooi al uitgeschakeld met een negende plaats in de competitie. Daartegenover staat wel dat hij tijdens de Euro Tour in vijf toernooien, vier keer de halve finales haalde.