Giro-organisatie beboet Campenaerts voor regelen date

Ze zeggen wel eens dat Italianen zulke romantici zijn, maar dat is de organisatie van de Giro d'Italia even ontgaan. Dinsdag regelde LottoNL-renner Victor Campenaerts een date met ene Carlien, door 'Carlien, daten?' op zijn borst te schrijven en dat voor de start van de tijdrit te laten zien aan de camera's.

Op de Belgische radio liet Carlien woensdag weten dat ze daar natuurlijk geen nee tegen kon zeggen en dus gaan de twee binnenkort op date. Niet naar een film, 'want daar val ik altijd in slaap', maar een stukje fietsen ('als hij daar na drie weken Giro zin in heeft') of 'op restaurant gaan' leek Carlien, die Campenaerts al jaren kent, wel wat.

Louter goed nieuws dus, tot daar ineens het dagelijkse communiqué van de organisatie kwam. Wat bleek? Campenaerts krijgt een boete van 100 Zwitserse franken, een dikke negentig euro. 'Gedrag van een renner dat het imago van de wielersport schade toebrengt', luidt de reden voor de boete. Of de Italianen wellicht bang zijn voor het zien van mannentepels, geen idee, maar hoe het het imago van de wielersport schaadt is wat ons betreft een raadsel.