Mahi: "Liefst naar club uit de topdrie"

Mimoun Mahi hoopt komende zomer te vertrekken bij FC Groningen en naar een club uit de topdrie in Nederland te gaan.

"Ik heb een hoog niveau bereikt en ben toe aan een volgende stap", vertelde Mahi tegen Voetbal International. De 23-jarige aanvaller was in 32 competitiewedstrijden zeventien keer trefzeker voor de Groningers.

"Ik wil het liefst naar een club uit de topdrie om me door te ontwikkelen. Als dat niet lukt, wordt het waarschijnlijk het buitenland. Daar kunnen ze wel drie, vier miljoen euro voor me betalen."

"Dit seizoen zal ik nooit meer vergeten. Dit is het jaar van mijn definitieve doorbraak. We hebben 55 goals gemaakt en ik was bij twintig doelpunten betrokken. Daar ben ik ongelooflijk trots op."

Mahi steekt lekker in zijn vel. "Ik ben superfit, mijn mindset is goed, volgende week ga ik trouwen. Als het allemaal zo goed loopt in mijn leven, hoef ik me alleen te focussen op voetbal. Dat is dit seizoen gebeurd."

"Het maakte me ook niet uit of ik linksbuiten stond of in de spits en of we in een systeem met drie of juist twee aanvallers speelden. Ik ben tweebenig en kan linksom of rechtsom, dat is echt een wapen gebleken. Soms doe ik dingen waarvan ik zelf niet eens weet hoe ik het heb gedaan."