Haller: "Ik ben hier man geworden"

Sébastien Haller vertrekt komende zomer bij FC Utrecht. De Franse spits kijkt met heel veel plezier op terug op zijn tijd in de Domstad.

Haller verruilde in januari 2015 Auxerre voor FC Utrecht, dat hem een half jaar later definitief overnam. In tweeënhalf jaar tijd speelde hij 86 competitiewedstrijden en daarin kwam hij tot 43 doelpunten.

"Ik ben hier man geworden", vertelde Haller tegen het Algemeen Dagblad. "Mijn dochter is hier geboren. Dat wilde ik graag, om iets tastbaars te hebben uit misschien wel de mooiste tijd uit mijn leven tot nu toe."

"De voetbalwereld is zo snel, de ene dag ben je een hero, de andere een zero. Op het moment dat ik me het laatste voelde, stond Utrecht op de stoep. Totaal uit het niets, na een periode waarin ik de dingen alleen maar negatief zag."

"Mijn voetballeven heeft weer zin gekregen dankzij Utrecht. Ik kan je niet vertellen hoe ongelooflijk het voelt om weer elke week te spelen, de kans te krijgen om te scoren. Weer fans te hebben die voor je juichen."

Haller vertrekt komende zomer naar Eintracht Frankfurt, dat naar verluidt €6 miljoen voor hem betaalt. "Tussen de Sébas die hier binnenkwam en de Sébas die hier binnenkort vertrekt, gaapt een ongelooflijk gat als het om zelfvertrouwen gaat."

"Ik maak nu de stap naar een competitie waar ik altijd van gedroomd heb, naar een solide club, maar dat heb ik wel te danken aan Utrecht. Hier heb ik harder leren werken, hier heb ik geleerd wat er bij komt kijken om topsport te bedrijven. Dankzij Utrecht durf ik weer te dromen van een mooie voetbaltoekomst.''