Publieke omroep in actie voor KWF

NPO Radio 2 staat woensdag de hele dag in het teken van de KWF Marathon tegen kanker. Vanuit de NPO Radio 2 Collectebus, die langs een aantal steden in het land gaat, presenteren de dj's hun programma's en zamelen ze geld in voor KWF Kankerbestrijding. De bus eindigt 's avonds in Alkmaar, waar vandaan de tv-show Marathon tegen kanker op NPO 1 wordt uitgezonden.

Gedurende de dag zijn er optredens van diverse artiesten, zoals Krystl, Elske DeWall en Miss Montreal. In de vroege ochtend doet Gerard Ekdom verslag van de start van de KWF wandelmarathon.

Dj Jeroen Kijk in de Vegte doet de hele dag verslag vanuit het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam, waar hij artsen en onderzoekers spreekt en collega's Paul Rabbering en Frank van 't Hof zoeken luisteraars op die geld hebben gedoneerd voor een plaat op Radio 2. Thijs Maalderink is verder aanwezig bij de grote triatlon.

Vanaf 21.30 uur is op NPO 1 de tv-uitzending te zien, met daarin de aankomst van de wandelmarathon en de triatlon, gepresenteerd door Caroline Tensen.

Publieke omroep in actie voor KWF
Publieke omroep in actie voor KWF (Foto: BuzzE)