Marathon tegen kanker

Woensdagavond 17 mei vindt in Alkmaar op het Waagplein de tweede editie van de 'Marathon tegen Kanker' plaats. Na een succesvolle eerste editie trekken BN'ers ook dit jaar weer alles uit de kast om de KWF Kankerbestrijding aan zoveel mogelijk nieuwe donateurs te helpen en daarnaast zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek. 

Bij de liveshow treden onder andere OG3NE, Glennis Grace en Nick & Simon op. Modeontwerpster Olcay Gulcsen doet mee met een triathlon (40 km fietsen, 10 km hardlopen en 1,5 km zwemmen ondanks haar watervrees).

Wereldkampioen snowboardcross Bibian Mentel doet mee met een wandelmarathon; ze werd zelf onlangs voor de achtste(!) keer schoon verklaard van kanker. Om 10:00 uur start ze in Amsterdam bij het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis en zal rond 22:30 uur eindigen op het Waagplein. Beide BN'ers worden tijdens hun tocht bijgestaan door mede-BN'ers en vele honderden supporters. 

De liveshow zal vanaf 21:30 te volgen zijn op NPO1. Radio NPO2 zendt vanaf 19:00 uur live uit op het Waagplein. Caroline Tensen presenteert de show.