Studenten in VS krijgen pepperspray in gezicht gespoten

Bij experimenten op school denk je misschien aan een beetje van stof A bij stof B gooien, de boel verwarmen en kijken hoe de kleur anders wordt. Misschien denk je aan het klassieke schoolexperiment met de fruitvliegjes, ook hartstikke leuk.

Waar je vermoedelijk niet aan denkt is een experiment waar een groep Amerikaanse studenten onlangs voor koos. De jongeren houden zich bezig met het bestuderen van criminele wetenschap op Barberton High School en daar kon wel een praktijklesje bij gebruikt worden.

Met hulp van de lokale politiechef werd het pepperspray-experiment uitgevoerd. De jongeren werden op een lijn gezet en kregen één voor één een stevige spuit van het spul in hun gezicht, waarbij de agent van dienst het nog wat 'echter' maakte: "Stop met tegenstribbelen, werk mee alstublieft."

De ouders van de leerlingen werd vooraf gevraagd hun goedkeuring te geven middels hun handtekening, waarbij de politie duidelijk aangaf dat deelname volledig vrijwillig was en dat de pijn zo'n dertig tot zestig minuten zou duren. 

Aan de reacties van de studenten te zien was het experiment een groot succes, ze weten nu immers hoe het voelt. Dat hadden wij hen overigens ook wel kunnen vertellen zonder praktijkervaring: pepperspray in je gezicht krijgen is kut en meewerken met de politie is een betere zet.

Studenten krijgen pepperspray in hun gezicht (Bron: YouTube)