'Amrabat kost vier of vijf miljoen euro'

Mocht Feyenoord deze zomer de transfermarkt opgaan, dan lijkt Sofyan Amrabat de eerste speler die zich in het Rotterdamse tenue hijst.

Feyenoord mag zich na de landstitel voorbereiden op een seizoen met Champions League-voetbal. Daardoor doen gelijk de geruchten de ronde over spelers die de Rotterdammers moeten halen. Volgens AD-journalist Mikos Gouka is Amrabat de eerste optie.

"De eerste die ze willen halen is Sofyan Amrabat van FC Utrecht. Maar die heeft nog een contract voor twee jaar. Dat kost denk ik vier of vijf miljoen euro. Dat is geen geld wat Feyenoord zomaar uitgeeft, maar hij is een groot talent", zegt Gouka tegen de NOS.

Feyenoord moet rekening houden met het mogelijke besluit van Dirk Kuijt om te stoppen als profvoetballer. Ook Eljero Elia dreigt te vertrekken, terwijl Steven Berghuis terugkeert naar Watford. In dat geval, vindt sportchef Arno Vermeulen van de NOS, moet de aandacht worden verlegd naar Jeremain Lens.

"Ze hebben in ieder geval buitenspelers nodig. Lens staat nog onder contract bij Sunderland, maar speelde dit jaar onder Dick Advocaat bij Fenerbahce. Lens kan ook in de spits spelen en is daarom verder dan Sam Larsson van Heerenveen, wat ook een goede maar dure optie zou zijn."