Rekstoktraining van Epke valt Tim zwaar

Tim Douwsma slooft zich deze dagen uit in de gymzaal. De zanger, acteur en presentator zwaait woensdagavond met turnkampioen Epke Zonderland aan de rekstok voor KWF Kankerbestrijding. "Het is te gek om met zo'n groot sportman te trainen", zei Tim tegen Shownieuws.

Tegelijkertijd is het ontzettend zwaar, moet Tim toegeven. "Epke traint natuurlijk al twintig jaar lang voor zijn gouden medaille en ineens dachten wij dat in vijf, zes weken te doen. Dan kom je er dus achter dat het gewoon heel zwaar is."

Toch is Tim vastberaden woensdagavond in Alkmaar te schitteren aan de rekstok. "Als ik ergens voor ga, dan ben ik bloedfanatiek." Hij traint niet alleen met Epke, maar is ook zelf "zwaar gaan trainen". En dan ligt een blessure op de loer.

Tim miste vorige maand al een aantal trainingen als gevolg van een rugblessure en heeft nu een pijnlijke schouder. Daar zit "vocht onder", "een soort slijmbeursontsteking". "Het ziet er eigenlijk niet heel goed uit", gaf Tim dinsdag toe. Toch blijft hij turnen om geld in te zamelen voor KWF. "We gaan kijken hoe het morgen gaat, het is een race tegen de klok."

Rekstoktraining van Epke valt Tim zwaar
Rekstoktraining van Epke valt Tim zwaar (Foto: BuzzE)