Rematch Joshua en Klitschko mogelijk in oktober

Het lijkt alsmaar waarschijnlijker dat boksers Anthony Joshua en Wladimir Klitschko elkaar nog eens in de ring zullen ontmoeten.

De twee zwaargewichten stonden vorige maand tegenover elkaar in een met negentigduizend mensen volgepakt Wembley in Londen, waar Joshua zijn Oekraïnse opponent na een prachtig gevecht knock-out sloeg. Nu wordt druk gepraat over mogelijke locaties voor de rematch.

Een van die locaties ligt in Cardiff in Wales. Het Principality Stadium biedt plaats aan bijna 75 duizend toeschouwers en heeft een dak dat gesloten kan worden. Dat is belangrijk, want in oktober zou het lastiger worden om een gevecht in de open lucht te organiseren in verband met de kans op regen.

In november en december wordt het stadion op de meeste zaterdagen gebruikt door de nationale rugbyploeg van Wales, maar 28 oktober lijkt een goede optie te zijn. "Er wordt druk overlegd over de locaties", aldus Eddie Hearn, de manager van Joshua. 

Een rematch zou wel betekenen dat Joshua zijn titel bij de IBF vermoedelijk in moet leveren. Die bond heeft de Bulgaar Kubrat Publev als verplichte uitdager naar voren geschoven, dus als de Brit voor Klitschko kiest zal de IBF zijn titel naar alle waarschijnlijkheid afnemen. Hearn heeft overigens wel een verzoek tot een uitzondering ingediend. 

Rematch Joshua en Klitschko mogelijk in oktober (Pro Shots / Action Images)
Rematch Joshua en Klitschko mogelijk in oktober (Pro Shots / Action Images)