Campenaerts probeert date te versieren voor start Giro-tijdrit

Ben jij Carlien? Nee? Helaas, dan heeft Victor Campenaerts geen zin om met jou op date te gaan. De Belgische renner van LottoNL-Jumbo, nationaal kampioen tijdrijden, zou in de tiende etappe van de Giro d'Italia, een tijdrit, flink kunnen knallen.

Dat zat er echter geen seconde in, want de Belg moet zich sparen om Steven Kruijswijk bij te staan, ook al staat de Nederlander in het klassement al op dik drie minuten. Belgen boos, social media wordt overspoeld met mensen die niet nagedacht hebben en geld op Campenaerts hebben gezet en ook de Belg zelf is niet blij.

Vlak voor de start maakte hij er maar het beste van en waagde hij een poging om een date te versieren. Hij trok zijn shirt open en toonde zijn borst, waarop in grote letters 'Carlien, daten?' stond geschreven. Vervolgens ging het shirt weer dicht en terwijl er al afgeteld was ging Campenaerts rustig op weg, overduidelijk zonder grote moeite te doen. 

Al na een paar kilometer werd de Belg ingehaald door de één minuut later vertrokken Martijn Keizer, zijn Nederlandse ploeggenoot, doorgaans een aanzienlijk minder goede tijdrijder. Nu is het hopen dat Carlien de actie van Campenaerts gezien heeft en ook gewoon even 'ja' zegt en gezellig op date gaat, want de arme Belg heeft al genoeg teleurstellingen te verwerken vandaag.