Inter verspeelt laatste Europese kansen

Internazionale dreigt voor de tweede keer in drie jaar tijd naast Europees voetbal. De Nerazzurri verloren thuis van Sassuolo (1-2).

Inter maakte door het gelijkspel van stadsrivaal AC Milan, zaterdag bij Atalanta Bergamo, nog kans op de zesde plek en dus een ticket voor de voorronde Champions League. Maar voor de achtste keer op rij lukte het de ploeg niet om een Serie A-duel in winst om te zetten. Het contrast met de dag van de laatste overwinning (7-1 op Atalanta Bergamo), toen Inter nog meedeed om de Champions League-plekken, is gigantisch.

Het was Pietro Iemmello die Inter met twee goals de das om deed. Tien minuten voor rust schoot hij vanaf randje zestienmetergbied naast en vijf minuten ná de pauze tikte hj vanaf een meter of vijf binnen: 0-2. Invaller Eder Martins deed nog wat terug toen hij alle vrijheid krijg in de punt van de zestien en de bal in de verre hoek krulde, maar verder dan de aansluitingstreffer kwam Inter niet.

Het gat met nummer zes Milan blijft dus vier punten en met twee wedstrijden te gaan lijkt de kans dat Inter volgend jaar Europa League speelt vervlogen. De Nerazzurri moeten nog op bezoek bij nummer vier Lazio, terwijl Milan twee op papier lichte tegenstanders treft.