Darter Michael 'Bully Boy' Smith zegeviert op Gibraltar

Darter Michael Smith is de winnaar geworden van de Gibraltar Darts Trophy, het vijfde toernooi van de Euro Tour. In de finale was Bully Boy met 6-4 te sterk voor Mensur Suljovic. 

Smith won eerder op de dag nog van Dimitri van den Bergh, Rob Croos en James Wilson. Hij won al deze duels met 6-5. Smith kwam in de finale 3-0 voor, maar zag Suljovic tot 4-4 terugkomen. Met een 132-finish werd het 5-4 en een leg later gooide Smith de partij in het slot. Het was voor de Engelsman zijn eerste titel dit jaar en zijn vierde Euro Tour-titel overall. Zijn laatste overwinning dateert van september 2015 toen hij de European Darts Trophy won. 

Benito van de Pas bleek de beste Nederlander in Gibraltar. Hij verloor zondag in de achtste finales met 6-2 van Magnus Caris, die zaterdag ook al te sterk was voor Jelle Klaasen. Ook Christian Kist vloog er zaterdag in de tweede ronde uit. Jeffrey de Zwaan en Mario Robbe verloren vrijdag al in de eerste ronde. Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld waren niet aanwezig op Gibraltar. Volgende week gaat het darten weer verder op de vloer. In Milton Keynes staat Players Championship 11 en 12 op het programma. 

Gibraltar Darts Trophy - Achtste finales
Peter Wright 6-0 Stephen Bunting
Darren Johnson 6-3 Alan Norris
Michael Smith 6-5 Dimitri Van den Bergh
Rob Cross 6-2 Dave Chisnall
Mensur Suljovic 6-3 Cristo Reyes
Magnus Caris 6-2 Benito van de Pas
James Wilson 6-3 Ian White
Daryl Gurney 6-4 Simon Whitlock

Kwartfinales
Peter Wright 6-5 Darren Johnson
Michael Smith 6-5 Rob Cross
Mensur Suljovic 6-3 Magnus Caris
Daryl Gurney 6-3 James Wilson

Halve finales
Michael Smith 6-5 James Wilson
Mensur Suljovic 6-5 Daryl Gurney

Finale
Michael Smith 6-4 Mensur Suljovic