Talenten Honda en Haas boeken zeges in GP3

Coureurs Nirei Fukuzumi en Arjun Maini zijn uitstekend begonnen aan het GP3-seizoen. Op het circuit van Barcelona boekten de talenten uit de opleidingsprogramma's van Honda en Haas beiden een zege.

In de hoofdrace van zaterdag vertrok de Japanner Fukuzumi vanaf de tweede plek, naast zijn ART-teamgenoot Jack Aitken. Fukuzumi nam al bij de start de leiding over en reed vervolgens ronde na ronde met Aitken weg van de rest. De Brit baalde na afloop gigantisch en niet onterecht: kort voor de finish viel zijn auto stil, waardoor een nagenoeg zekere tweede plek door het putje gespoeld werd. Voor Fukuzumi was zijn eerste GP3-overwinning een feit, de Italianen Leonardo Pulcini en Alessio Lorani profiteerden van Aitken's uitvalbeurt door op te schuiven naar de tweede en derde plek.

Zondag was het de dag van Maini, de Indiër die vrijdag nog gepresenteerd werd als ontwikkelingscoureur van het F1-team van Haas. Hij eindigde als zevende in de hoofdrace en mocht de sprintrace daardoor als tweede starten. Polesitter Raoul Hyman werd gelijk verschalkt door Maini, die Dorian Boccolacci achter zich aan kreeg. De Fransman viel volle bak aan en gebruikte al zijn DRS-momenten, waarna zijn kans verkeken was en Maini naar een ruime zege reed. Boccolacci werd wel tweede, voor Lorandi. Fukuzumi, winnaar op zaterdag, werd zesde en leidt het kampioenschap.

Steijn Schothorst kende een matig weekeinde en eindigde twee keer in de achterhoede.