Alonso na stunt in Barcelona: "Perfecte dag"

Lewis Hamilton veroverde weliswaar de poleposition voor de Grand Prix van Spanje, Fernando Alonso was dé man van de kwalificatie. De Spanjaard stuurde de niet bijster overtuigende McLaren naar een prachtige zevende startplek voor zijn thuisrace, terwijl teamgenoot Stoffel Vandoorne Q1 niet wist te doorstaan.

"Het was een perfecte dag, het ging veel beter dan ik had verwacht", aldus Alonso, die in de derde kwalificatiesessie dankzij een ijzersterke ronde Felipe Massa, Esteban Ocon en Sergio Perez achter zich liet. "Dat we Q3 haalden en dan ook nog eens op plek zeven terecht zijn gekomen is een hele mooie verrassing. Vrijdag hadden we die potentie al, maar door een raar probleem in de eerste training kon ik maar weinig rijden."

McLaren's monteurs wisten zaterdagochtend uitstekend werk te verrichten. "Ik had vertrouwen in de auto, want we hadden alles goed op orde. De omstandigheden met de wind waren wat lastig, maar ik had al het vertrouwen en kon alles eruit persen. Ik ben vooral ook blij voor het team, dat zo hard werkt en zoveel motoren verwisseld heeft. Dat we de race kunnen starten tussen de auto's waar we mee zouden moeten vechten geeft ons veel vertrouwen."