Robben bezorgt Bayern zege in knotsgekke topper tegen RB Leipzig

RB Leipzig leek zaterdag een klein tikje uit te delen aan Bayern München, maar de landskampioen knokte zich in de slotfase terug tot 4-5. Bayern München veroverde vorig weekend de landstitel, terwijl Leipzig de tweede plek veilig wist te stellen. Hierdoor stond er zaterdagmiddag weinig op het spel tijdens het treffen tussen beide ploegen.

Leipzig wilde echter graag laten zien waarom het lang meespeelde om de titel. Het elftal schoot uit de startblokken en kwam binnen twee minuten op voorsprong. Marcel Sabitzer zorgde op aangeven van Emil Forsberg voor een vroege openingstreffer.

Bayern kwam niet veel later via Robert Lewandowski met een antwoord. De aanvaller mocht vanaf elf meter aanleggen en haalde succesvol uit. Toch moest het elftal met een achterstand de kleedkamers opzoeken. Na een half uur spelen mocht ook Leipzig het vanaf de stip proberen. Tim Werner bleek uiterst koelbloedig en schoot de 2-1 op het scorebord.

Tijdens de tweede helft bleef Leipzig gas geven. Opnieuw kwam de ploeg sterk uit de kleedkamer, want opnieuw wist het binnen twee minuten te scoren. Yussuf Poulsen zorgde voor de 3-1 en leek een overwinning op Bayern veilig te stellen.

Maar de kersverse kampioen deed na een uur spelen iets terug. Thiago Alcantara bracht de spanning terug, na een assist van Xabi Alonso. Werner wilde echter niet meewerken aan een comeback van Bayern. De aanvaller tekende vijf minuten later voor de 4-2.

Hierdoor leek Leipzig drie punten over te houden aan het duel met Bayern, maar de bezoekers zorgden voor een spectaculaire slotfase. In de 84ste minuut zorgde Lewandowski voor de 4-3, waarna David Alaba in de blessuretijd de 4-4 voor zijn rekening nam.

Diep in de blessuretijd werd het nog erger voor Leipzig. Het was Arjen Robben die de comeback van Bayern compleet maakte en voor de 4-5 zorgde.

Robben met de beslissende goal. (Bron:Twitter/FOXSports)