De Vries derde in kwalificatie Formule 2, Leclerc weer op pole

Formule 2-coureur Charles Leclerc heeft ook in het tweede raceweekeinde van het jaar de poleposition veroverd. De Monegask was eerder in de kwalificatie in Bahrein de snelste, vrijdag herhaalde hij dat op het circuit van Barcelona.

De kwalificatie werd een dikke vijf minuten voor het einde overhoop gegooid door een rode vlag, nadat Nabil Jeffri zijn auto noodgedwongen moest parkeren. Zodra het groen gezwaaid werd dook iedereen de baan weer op en dat zorgde voor de nodige hectiek. De top-3 van dat moment was overigens al klaar: Luca Ghiotto, Nyck de Vries en Jordan King hadden hun laatste run al voltooid en moesten afwachten.

Alexander Albon en Oliver Rowland haalden de tijden van Ghiotto en De Vries niet, maar GP3-kampioen Leclerc liet wederom zien weinig moeite te hebben met de overstap naar de Formule 2. De Monegask dook in de laatste minuut onder de tijd van Ghiotto en veroverde zo poleposition, voor de Italiaan en De Vries. De Nederland start naast Jordan King en voor Albon en Rowland. De Vries' ervaren teamgenoot bij Rapax, Johnny Cecotto Jr, was bijna een seconde trager en start als zestiende. 

De eerste race start zaterdag om 15.30 uur en is live te zien op Ziggo Sport, net als de race van zondag, die om 10.15 uur van start gaat.