'Ajax is 100% favoriet tegen Man United'

Ajax neemt het in de finale van de Europa League op tegen Manchester United. Aad de Mos heeft veel vertrouwen in een goede afloop.

De ploeg uit Amsterdam plaatste zich ondanks de 3-1 nederlaag tegen Lyon voor de finale van de Europa League. Hierin treft Ajax het elftal van José Mourinho. De Mos verwacht dat Ajax het de grootmacht uit Engeland behoorlijk lastig kan maken.

"Ik denk dat Ajax veel balbezit zal hebben en veel kansen gaat creëren. Dat maakt Ajax voor mij honderd procent de favoriet", vertelde De Mos tegenover Voetbal Inside. "Ajax kan met hoge pressing spelen en bij United zijn de spelers niet heel wendbaar. Ze zijn kwetsbaar tussen de linies."

Vooral de defensie van Manchester United vindt De Mos niet sterk. "Chris Smalling zal samen spelen met Daley Blind, dat is niet het allerbeste centrum. Ook de zijkanten met Matteo Darmian en Antonio Valancia als backs zijn niet best", aldus De Mos.

De finale wordt op 24 mei afgewerkt in Stockholm. De gemeente Amsterdam liet vrijdag weten dat Ajax-supporters de wedstrijd op grote schermen kunnen kijken op het Museumplein.