Chelsea kroont zich tot kampioen van Engeland

Antonio Conte is er in geslaagd om in zijn debuutseizoen kampioen te worden met Chelsea. De ploeg veroverde met een 0-1 overwinning op West Brom de titel.

Voorafgaand aan het duel was het gat met nummer twee Tottenham Hotspur zeven punten. Met nog drie wedstrijden te gaan, betekende een overwinning op West Brom genoeg voor de titel.

Maar de thuisploeg wilde niet zomaar aan een feestje meewerken. West Brom stelde zich defensief op en maakte het voor Chelsea lastig om in de buurt van het doel van Ben Foster te komen. Uitgespeelde mogelijkheden bleven de eerste helft daardoor uit. Verder dan een paar afstandsschoten kwam Chelsea niet.

Hierdoor moest de ploeg van Antonio Conte alle zeilen bijzetten om de wedstrijd in de tweede helft open te breken. Tijdens het tweede bedrijf bleef het spelbeeld echter hetzelfde. Chelsea wilde wel, maar West Brom vocht voor iedere meter en deed er alles aan om een tegentreffer te voorkomen.

Batshuayi de grote held

Zelf kwam de ploeg amper voor het doel van Thibaut Courtois, waardoor het duel leek te eindigen in een 0-0 gelijkspel. Vlak voor tijd zorgde Michy Batshuayi voor een vreugde explosie bij Chelsea. In de 82ste minuut was het de invaller die op aangeven van Azpilicueta de winnende treffer voor zijn rekening nam.

Hierdoor won Chelsea met 1-0 van West Bromwich Albion en mag het zich kampioen van Engeland noemen. Met nog twee wedstrijden te gaan kan Tottenham Hotspur het gat niet meer dichten.