UFC-baas: 'McGregor heeft tot zondag de tijd'

UFC-directeur Dana White laat het mogelijk wel of niet doorgaan van het boksgevecht tussen MMA-superster Conor McGregor en boksgrootheid Floyd Mayweather niet langer de UFC in gijzeling houden. Tijdens een interview met CBS Sports liet White weten dat hij het team van McGregor tot zondag de tijd geeft om een beslissing te nemen over de voorwaarden betreffende het boksgevecht tegen Mayweather.

White vertelde over de vele hordes die hij heeft moeten nemen om dit supergevecht tot stand te brengen, maar White liijkt nu genoeg te hebben van de onderhandelingen. De druppel die de emmer waarschijnlijk deed overlopen was het verlies van de potentiële datum van 16 september. Vorige week werd namelijk bekend dat de bokspartij tussen Canelo Alvarez en Genady Golovkin op die datum zal plaatsvinden en concurreren met deze fantastische bokspartij zou de kijkcijfers geen goed doen.

Afgelopen dinsdag vertelde White al dat hij de onderhandelingen om McGregor en Mayweather tevreden te stellen erg lastig vond. 'Ik zeg niet dat we er makkelijk of snel uitkomen. Ik wist al dat het een nachtmerrie zou worden om het voor elkaar te krijgen. Áls we het al voor elkaar krijgen. We zullen zien. Het is duidelijk dat beide vechters tegen elkaar willen uitkomen, maar weet je, wat zijn de voorwaarden? Kunnen we aan de voorwaarden voldoen? Dat is de vraag,' aldus een gefrustreerde White tegen verslaggever Colin Cowherd.


UFC-president Dana White in gesprek met Colin Cowherd (Bron: Youtube)

McGregor en zijn vriendin verwelkomden op 7 mei jongsleden hun eerste kind en mede hierdoor heeft de charismatische Ierse vechter sinds november niet meer gevochten. Tijdens UFC 205 versloeg hij titelhouder Eddie Alvarez en werd zo de eerste UFC-vechter die kampioen was in twee gewichtsklassen tegelijk. Op dit moment is McGregor nog steeds niet in staat om zijn titel in de lichtgewichtsklasse te verdedigen, terwijl tegenstanders met smart op hem wachten. Eerder werd zijn titel in het vedergewicht hem al afgenomen, omdat hij deze niet op tijd verdedigde.

Het gevecht tegen de al gepensioneerde en ongeslagen Mayweather zou een kijkersrecord kunnen breken en zou beide vechters vele tientallen miljoenen dollars op kunnen leveren. Geruchten gaan dat de UFC het grootste gedeelte van het salaris van McGregor wil claimen, aangezien hij nog steeds onder contract bij de UFC staat. De onenigheid tussen de UFC, Mayweather en McGregor over geld zou het grootste struikelblok zijn om dit gevecht plaats te laten vinden.