Bottas: "Doel is nu om elke race te winnen"

Valtteri Bottas won de vorige race in de Formule 1, de Grand Prix van Rusland, en dat smaakt naar meer. Volgens de Fin is het enige doel nu om elke race te winnen.

"Het zou stom zijn om niet steeds voor de zege te gaan, dat is nu elke keer gewoon het doel", zegt Bottas tegen BBC Radio 5. "Het is altijd mogelijk en wat het zo leuk maakt dit jaar is dat ik elke race weer aan de start sta met de wetenschap dat ik kan winnen. Ik moet gewoon blijven doen wat ik nu doe en me op mijn eigen zaken concentreren."

"Mijn taak is om zo snel mogelijk rond te rijden in de auto", zo vat de Mercedes-coureur zijn baan prima samen. "Je moet in jezelf geloven, maar het belangrijkste is om gewoon hard te werken en je op je taak te richten. Daar zijn natuurlijk veel details bij betrokken, maar dat verandert de situatie niet."

Bottas' vertrouwen is logischerwijze gegroeid sinds zijn zege in Rusland. "Dat maakt natuurlijk wel een verschil. Het is altijd goed voor je zelfvertrouwen als je een goed resultaat boekt en vaak kun je dat momentum doortrekken. Tot nu toe heb ik in elke kwalificatie en race vooruitgang kunnen boeken en dat wil ik blijven doen."