'Verstappen kan niet naar Ferrari'

Dat Max Verstappen volgend jaar niet voor Ferrari in de Formule 1 zal racen lijkt al geruime tijd duidelijk, maar toch blijven de geruchten de kop opsteken. Ook nu er geruchten gaan dat Sebastian Vettel een voorlopige overeenkomst heeft met Mercedes steken de geluiden dat Verstappen de Duitser gaat vervangen weer de kop op.

De jonge Nederlander wordt internationaal al tijden gezien als hét toptalent in de Formule 1 en hij is dan ook zeer gewild. Bij Red Bull lukt het dit seizoen nog niet echt, met name doordat de auto simpelweg tekort komt ten opzichte van de echte top. Ferrari heeft voorlopig de benodigde stap gemaakt en kan de strijd met Mercedes aan, maar Red Bull komt daar nog niet bij in de buurt.

Red Bull-adviseur Helmut Marko werd daarom maar weer eens gevraagd naar de stand van zaken rond de Nederlander. Tegenover Auto Bild was de Oostenrijker wederom duidelijk: "Verstappen heeft geen prestatieclausule in zijn contract staan, in tegenstelling tot wat vaak beweerd wordt", zegt Marko. "Dat betekent één ding: als wij hem niet laten gaan, kan hij dus niet naar Ferrari vertrekken."