Verliezend Real Madrid naar Champions League-finale

Real Madrid heeft zich woensdagavond na een moeizaam begin geplaatst voor de finale van de Champions League in Cardiff. Tegen Atletico Madrid werd verloren, maar dat deerde de ploeg van Zinedine Zidane uiteindelijk niet.

Het was aan Keylor Navas te danken dat Atlético niet al binnen tien minuten wist te scoren, maar Los Rojiblancos kwamen in eigen huis al vroeg op voorsprong tegen de aartsrivaal in een van de laatste wedstrijden in het Estadio Vicente Calderón.

Door een voorzet van Koke werd Saúl Ñíguez bereikt in de twaalfde minuut, die met een kopbal de Costa Ricaanse sluitpost van Real versloeg. Met de 3-0 marge uit het eerste duel, leek er vrij weinig aan de hand voor Zidane en zijn manschappen. Dat zou even later veranderen.

Drie minuten later was het Antoine Griezmann die met een strafschop Navas opnieuw passeerde. Fernando Torres was neergehaald door Varane, waarna de Fransman het buitenkansje mocht verzilveren.

Met het fanatieke thuispubliek dat Atlético opjutte, werd het team van Diego Simeone sterker en sterker. Een derde goal hing in de lucht, en het was aan Navas te danken dat Real Madrid niet verder wegzakte.

Dat bleek ook een sleutelmoment, want de titelhouder kwam terug. Na een fenomenale actie van Karim Benzema, die met een slimme beweging drie verdedigers op de achterlijn te kijk zette, werd Toni Kroos gevonden in de 43e minuut. De Duitser haalde uit, waarna vervolgens de rebound voor de middenvelder van De Koninklijke was.

Real Madrid domineerde na de theepauze, en de gastheren leken er niet meer in te geloven. Atlético kreeg nog wat kansen, maar het waren de bezoekers die in de 69e minuut scoorden via Kroos. Zijn goal werd echter afgekeurd vanwege buitenspel, al was het wel een teken aan de wand.

Het duel dat werd geteisterd door hevige regenbuien aan het einde, werd door de thuisploeg uiteindelijk eervol gewonnen. De kleine nederlaag was genoeg voor een plek in de Champions League-finale voor Real Madrid.