Raad Rotterdam beslist over Feyenoord City

De Rotterdamse gemeenteraad neemt donderdagmiddag een principebesluit over medewerking aan de verwezenlijking van Feyenoord City langs de Maas in Rotterdam-Zuid.

Met de toezegging van een gemeentelijke bijdrage van 135 miljoen euro kunnen de plannen voor de bouw van een nieuw Feyenoordstadion met 63.000 zitplaatsen, woningen, scholen, kantoren, winkel- en uitgaanscentra verder worden uitgewerkt. Uitvoering van het plan kost circa 1,5 miljard, grotendeels te financieren door banken en investeerders.

De bouwkosten van het stadion worden op minimaal 365 miljoen euro geraamd. Voor de verwezenlijking van het plan moet Rotterdam investeren in aandelenkapitaal van het nieuwe stadion (40 miljoen), grondaankopen (60 miljoen) en verkeers- en vervoersmaatregelen (35 miljoen).

Een meerderheid van de gemeenteraad heeft zich de afgelopen maanden kritisch, maar opbouwend uitgelaten over het derde plan voor de bouw van een vervanger voor de Kuip, die stamt uit 1937. Het nieuwe stadion zou in 2022 gereed moeten zijn. De officiële supportersvereniging FSV De Feijenoorder schaart zich niet achter het plan.

Raad Rotterdam beslist over Feyenoord City
Raad Rotterdam beslist over Feyenoord City (Foto: ANP)