FOK! Wat een weer: warmer

Roept de houtduif keer op keer, dan komt er vast en zeker mooi weer.

Goedemorgen!

Vannacht was het koud. De temperatuur daalde van 4 graden in het noorden tot 7 graden in het zuiden. Ook kon in het noorden een enkele mistbank voorkomen.

In het noorden starten we de dag nog zonnig, maar vanuit het zuiden trekken er wolkenvelden het land binnen. Vanmorgen zou in het zuiden lokaal een bui kunnen vallen. In de loop van de middag neemt de kans op een regen- of onweersbui in het zuidelijke deel van het land toe, in de avond zouden er ook in het noorden buien kunnen vallen. De temperatuur is wel aangenaam, van 16 graden in het noorden tot 22 graden in het zuiden.

Ook morgen en zaterdag moeten we rekening houden met buien. Daarna zou de zomer wel eens los kunnen barsten. Maar daarover vertellen we je dit weekend meer.

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 05:50
Zon onder: 21:21
Zonkracht: 5/2

Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1502 Christoffel Columbus vertrekt voor zijn vierde en laatste reis naar West-Indië.
1960 De hooggeplaatste nazi-functionaris Adolf Eichmann wordt in Argentinië door de Israëlische geheime dienst de Mossad opgepakt.
1984 De voorlopig laatste aardeovergang gezien vanaf Mars. De eerstvolgende vindt plaats op 10 november 2084
1996 Een DC-9 van de Amerikaanse prijsvechter ValuJet Airlines stort bij Miami (VS) neer in moerasgebied van het Everglades National Park, Florida, VS: 109 doden.
1997 Deep Blue, IBM's schaaksupercomputer, verslaat Garri Kasparov. Dit is de eerste keer dat dit lukt.
2012 Na 65 jaar neemt Radio Nederland Wereldomroep afscheid van de Nederlandstalige uitzendingen.

Bondage vond het weer zondag mooi genoeg om de vuurkorf aan te steken (Foto: Bondage)
Bondage vond het weer zondag mooi genoeg om de vuurkorf aan te steken (Foto: Bondage)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nlonder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!