Alaphilippe moet ook Tour de France laten schieten

Julian Alaphilippe moet dit jaar ook de Tour de France laten schieten. De 24-jarige Fransman van Quick-Step Floors heeft nog altijd teveel last van een knieblessure, waardoor hij eerder ook de Ardennenklassiekers al moest missen.

Alaphilippe ging begin april onderuit in de Ronde van het Baskenland en sindsdien zit hij in de lappenmand. Woensdag is hij in Herentals geopereerd, nadat een eerdere, voorzichtige behandeling geen succes opleverde. De Fransman, dit jaar winnaar van een etappe in Parijs-Nice, zal twee weken volledige rust moeten nemen en pas twee weken daarna kan hij weer op de fiets trainen. 

De Tour de France, verreden van 1 tot en met 23 juli, zal daarom voor hem geen optie zijn. "Ik kan niet beschrijven hoe erg ik hier van baal, daar zijn geen woorden voor", zegt hij op de site van zijn ploeg. "De Tour was mijn hoofddoel van het jaar en om na de Ardennenklassiekers ook dat te moeten missen is erg teleurstellend. Gelukkig is het seizoen nog lang en ik hoop sterk terug te komen."