Ajax loopt PSV-talent (14) mis

Ajax moet de komst van talent Jayden Braaf uit het hoofd zetten. De jongeling leek op het punt te staan om over te komen van PSV.

Braaf stond open voor een vertrek naar Ajax. De Amsterdammers wilden hem graag aan de jeugdopleiding toevoegen. Dat is opvallend, want drie jaar geleden werd Braaf nog weggestuurd door Ajax: men vond de goaltjesdief niet goed genoeg.

Het talent kwam bij PSV terecht en daar ontwikkelde hij zich sindsdien bijzonder goed. Voor PSV onder 15 kwam hij dit seizoen al tot maar liefst dertig goals en zeventien assists. Daarnaast mocht hij debuteren bij Nederland onder 15, waarvoor hij vorige week tegen Duitsland tot scoren kwam. 

"Het belangrijkste is dat er nu duidelijkheid en rust komt voor Jayden. Die kon niet worden gegeven", zegt Braaf's oom en woordvoerder Stefano van Delden volgens Ajax Showtime. Volgens hem was er een gesprek gepland tussen Braaf en Ajax, maar dat werd afgezegd, onder meer na onduidelijkheid over de toezegging dat Braaf in Ajax onder 17 mocht beginnen.

Na het vertrek bij Ajax, drie jaar geleden, is Braaf volgens Van Delden goed ontvangen in Noord-Brabant. "PSV heeft hem altijd goed behandeld, dus dat laat je niet zomaar achter je."