Tahiti grijpt weer naast wereldtitel strandvoetbal, Brazilië eindelijk weer kampioen

De Braziliaanse strandvoetballers hebben zich voor het eerst in acht jaar weer gekroond tot wereldkampioenen. In Nassau, de hoofdstad van de Bahama's, werd Tahiti in de finale met ruime cijfers verslagen.

In de groepsfase stonden de twee landen al tegenover elkaar, met een 4-1 zege voor Brazilië als gevolg. In spectaculaire wedstrijden versloegen de Polynesiërs Japan en Polen, waardoor ze zich plaatsten voor de kwartfinales. Daarin werd een 6-4 zege geboekt op Paraguay, waarna Iran in de halve finales via penalties opzij geschoven werd.

Brazilië had het eigenlijk alleen in de kwartfinales erg moeilijk. Regerend kampioen Portugal dwong de Brazilianen tot het uiterste, maar in de slotfase draaiden de Zuid-Amerikanen het toch nog om, waarna ze met 8-4 van Italië wonnen.

In de finale was al snel duidelijk welk land de wereldtitel bij mocht schrijven. Mauricinho opende de score na nog geen vijftien seconden, waarna Datinha de score snel verdubbelde. Mauricinho en Catarino zorgden voor 4-0, waarna Daniel er nog twee treffers bij op liet tekenen.

Voor de Tiki Toa was het een grote domper. Op het vorige WK in 2015 haalden ze de finale ook al, maar ook daarin ging het mis. Brazilië won jaar na jaar de wereldtitel, op twee uitzonderingen na, maar na de titel in 2009 lukte het niet meer. Daar is nu dan eindelijk een eind aan gekomen.

Samenvatting van de WK-finale (Bron: YouTube)