Veltman: "We beloven Heracles geen iPhones"

Heracles Almelo moet zondag winnen van Feyenoord om Ajax de mogelijkheid te geven het kampioenschap te veroveren. Joël Veltman heeft er vertrouwen in.

Het kampioensfeestje van Feyenoord bleef afgelopen zondag nog even uit toen het elftal met 3-0 verloor van Excelsior. Hierdoor komt alles aan om de laatste speelronde, waarin Feyenoord het in eigen huis opneemt tegen Heracles Almelo.

Bij puntverlies van de Rotterdammers, kan Ajax er met de schaal vandoor gaan. Veltman hoopt op een goed resultaat van Heracles, maar wil de ploeg niet extra motiveren. "Nee, we gaan de selectie van Heracles Almelo geen iPhones beloven. Dat vind ik zo'n onzin", vertelde Veltman in gesprek met De Telegraaf.

"Bij PSV heeft dat vorig jaar wel geholpen. Maar Heracles speelt nog ergens om, dus we moeten van hun kracht uitgaan. En wij moeten eerst ook nog winnen bij Willem II", aldus Veltman, die alles weet over kampioensdruk.

"Vaak kiezen spelers voor meer zekerheid. Het blokkeert je misschien een beetje, omdat je niet durft. Dat zag je ook tijdens de bekerfinale tussen AZ en Vitesse. Simpele ballen werden de lucht in geschoten."