'Bestuurder ontwijkt slang en verongelukt: acht doden'

Een slang heeft onlangs in Kenia voor een zwaar verkeersongeval gezorgd. Op de snelweg van Nairobi naar Mombasa reed een busje frontaal op een vrachtwagen, waarbij acht mensen om het leven kwamen.

Elizabeth Mwongeli, een van de inzittenden van het busje, deed haar verhaal tegenover de Daily Nation uit Kenia. "De bestuurder wilde een slang ontwijken", vertelt de 28-jarige dame. "Ik hoorde hem roepen dat hij een grote slang zag en merkte dat hij deze wilde ontwijken, maar hij reed vol op een vrachtwagen die ons tegemoet kwam", aldus de in shock verkerende Mwongeli. "Ik weet niet of de slang is geraakt", stamelde ze ook nog.

De vrouw was pas net ingestapt en was op weg om een ziek kind naar het ziekenhuis te brengen, waar ze door de hulpdiensten na het ongeval naartoe gebracht werd. "Ik zag vijf mensen op de grond liggen die al overleden waren." Volgens de lokale politie was de slang niet de enige boosdoener. De regionale baas van de politie, Zacharia Bitok, vertelde aan de Nation dat de bestuurder een andere auto in wilde halen.