Kuijt en El Ahmadi: "Excelsior verdiende te winnen"

Dirk Kuijt en Karim El Ahmadi waren na afloop van Excelsior - Feyenoord eensgezind in hun oordeel. "Excelsior verdiende te winnen."

Tegenover FOX Sports gaf de Katwijker te kennen dat er bij zijn ploeg van alles fout ging. Het was een duel waarbij de Kralingers weinig aan het toeval overlieten, en de grote broer uit Rotterdam-Zuid liet sidderen. "Er is maar één ploeg die verdiende te winnen en dat was Excelsior", vertelde Kuijt tegenover de televisiezender.

"Het was niet de eerste keer dit seizoen dat Feyenoord punten liet liggen op kunstgras", vervolgt de nestor van de ploeg. "Je weet dat het heel lastig spelen is op dit droge veld. Het was kurkdroog. Daar hadden we heel veel moeite mee."

Toch wil de oud-Oranje international niet de verantwoordelijkheid afschuiven. "Er lag ook een bepaalde spanning op de ploeg. Maar ik wil het veld absoluut niet de schuld geven. Het lag vandaag aan Feyenoord. We zijn hier zelf verantwoordelijk voor."

El Ahmadi vindt dat Feyenoord 'volgende week het maar moet afmaken'. "We gaan ervoor. De eerste helft was niet best, we kwamen overal te laat. Excelsior heeft verdiend gewonnen."

"Misschien dat we nu weer met beide benen op de grond staan. Als je hier zo kansloos verliest, we hebben vandaag niets laten zien van wat we in de rest van het seizoen lieten zien", aldus El Ahmadi.