Marquez pakt eindelijk eerste Moto2-zege na valpartij leidende teamgenoot

 Alex Marquez heeft op het circuit van Jerez eindelijk zijn eerste overwinning in de Moto2 geboekt. De Spanjaard, het jongere broertje van MotoGP-kampioen Marc Marquez, zegevierde ruim twee jaar na zijn debuut in de Moto2 voor het eerst.

Het team van Marc VDS domineerde al vanaf de start: polesitter Marquez kreeg teamgenoot Franco Morbidelli achter zich aan, terwijl achter hen al een gat ontstond. Xavi Vierge kwam vanaf plek zeven prima opzetten naar de derde stek en werd gevolgd door Dominique Aegerter en Miguel Oliveira. Ook Francesco Bagnaia en Mattia Pasini kwamen naar voren. Na drie ronden ging het fout in de strijd om de vijfde plek: Takaaki Nakagami, Simone Corsi en Vierge gingen gezamenlijk onderuit.

Ronde na ronde was er niks aan de hand voor Marquez en Morbidelli, die hun voorsprong gestaag aan het uitbreiden waren. Na een kleine tien ronden ging het echter fout: de Italiaan reed op kop, maar gleed plotseling weg en kon gaan douchen. Bagnaia schoof zo ver achter Marquez op naar plek twee, voor Pasini en Oliveira. 

Bagnaia en Pasini zorgden voor de enige echte actie voorin de race. De twee Italianen werden opgejaagd door Oliveira, die op de vierde plek alsmaar dichter bij het tweetal kwam. Vier ronden voor het einde was het klaar voor Pasini. Zijn banden leverden hem nauwelijks nog grip en hij kon Bagnaia niet meer volgen, terwijl Oliveira hem in poging één al inhaalde.

Daarmee was het ook gedaan met de spanning in de race. Marquez reed in de vierde race van zijn derde seizoen soeverein naar zijn eerste zege in de Moto2. Bagnaia kwam als tweede over de finish, voor Oliveira, Pasini en een knappe vijfde plek voor Luca Marini, waarmee het halfbroertje van Valentino Rossi zijn beste resultaat ooit boekte.