Henk Schiffmacher: het komt wel goed

Henk Schiffmacher maakt het goed in het universiteitsziekenhuis in Philadelphia en probeert zo snel mogelijk terug naar Nederland te komen. Dit laat hij weten in een video op het Instagram-account van zijn vrouw Louise.

"Dag lieve mensen. Het gaat alweer een beetje beter met me hoor. Maak je niet al te veel zorgen. Ik probeer zo snel mogelijk thuis te komen. Het komt wel goed", zegt de bekende tatoeëerder. Hij wordt naar eigen zeggen goed verzorgd door zijn vrouw Louise. ''Ik ben zo weer thuis."

Schiffmacher sluit de video vanuit het ziekenhuis af met de woorden 'mi corazón, mijn hart, my heart, mein Herz. het komt goed met me. I love you all." Dat de Amsterdammer zijn humor niet is verloren, bewijst een tweede video, waarbij hij de suggestie wekt te kunnen filmen met behulp van een urinefles en een apparaat om zijn ademhaling te oefenen.

Schiffmacher werd woensdag opgenomen in het Thomas Jefferson University Hospital. De artsen hebben hem naast rust een dieet voorgeschreven. Daarnaast krijgt hij medicijnen die helpen het vocht dat achter zijn longen zit kwijt te raken. Zijn lezing die hij dit weekend zou geven op de Prestige Tattoo Convention gaat niet door. Schiffmacher werd vorige maand nog benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. In zijn veertigjarige loopbaan als tatoeëerder werd hij tot ver over de grenzen bekend om zijn tatoeagekunst.

Mocht je de ingesloten instagram video's niet kunnen zien, hier vind je het account van Lousie. 

Henk Schiffmacher: het komt wel goed
Henk Schiffmacher: het komt wel goed (Foto: BuzzE)