Kuijt: "De stad gaat ontploffen"

Bij een zege op Excelsior kroont Feyenoord zich zondagmiddag tot kampioen van Nederland en dan gaat er gekte ontstaan, denkt Dirk Kuijt.

Voor het eerst sinds 1999 kan Feyenoord kampioen worden in de Eredivisie. Een zege op de buren uit Rotterdam volstaat. "De stad gaat ontploffen, denk ik", vertelde Kuijt tegen De Telegraaf. "Ik moet in deze fase de spelersgroep nog even voor randzaken afschermen. We hebben ook een teammanager die veel zaken bij ons weghoudt. Maar je ontkomt er niet aan dat je als aanvoerder bij bepaalde organisaties betrokken bent voor zondag en maandag."

"Andere mensen mogen er mee bezig zijn. Het geeft ook weer energie, zoveel enthousiasme en zoveel positieve reacties. Vroeger vond ik het wel eens lekker om uit de gekte van de stad te ontsnappen en op het strand van Katwijk even de rust te zoeken. Maar zelfs daar ontkom ik niet aan de mensen die over het kampioenschap beginnen.”

Voor een optimale voorbereiding trainde Feyenoord vrijdag achter gesloten deuren. "Dat was fijn. De trainingen moeten van een hoog niveau blijven. Van kampioensstress is in de training of bij de spelers in mijn ogen niets te merken. Kijk, het grote publiek mag al opgewonden zijn en wij vinden dat als spelers fantastisch, maar wij moeten de focus op de wedstrijd houden. Er is voor ons slechts één ding dat telt, we moeten bij Excelsior winnen."