Parker behoudt wereldtitel zwaargewicht, maar maakt geen indruk

Bokser Joseph Parker heeft in Auckland zijn wereldtitel in het zwaargewicht bij de WBO met succes verdedigd. De Nieuw-Zeelander zegevierde tegen de Roemeen Razvan Cojanu, maar indruk maakte hij bepaald niet.

Parker zou zijn vorig jaar veroverde titel verdedigen tegen Hughie Fury, maar dat gevecht ging niet door. Daardoor moest een vervanger gevonden worden en dat werd Cojanu, die in het trainingskamp van Parker als sparringpartner fungeerde. Er kwam kritiek op de keuze, want Cojanu is zeker niet een van de hoogst gerangschikte zwaargewichten.

De verwachting was dan ook dat Parker het gevecht vrij simpel zou winnen en dat het vermoedelijk niet veel langer dan een ronde of drie zou duren. Niks was echter minder waar. Cojanu daagde de Nieuw-Zeelander continu uit, maar Parker kon niet door de verdediging van de Roemeen komen. Zelf deelde Cojanu nauwelijks iets uit, maar hij bleef wel keurig overeind.

Richting het einde van het gevecht werd de veel zwaardere Cojanu zelfs nog even wat brutaler door toch de nodige tikken uit te delen. Parker kon dat afweren en won het duel na twaalf ronden via een unanieme beslissing. Dat was een tegenvaller, want hij had gehoopt om met een mooie knock-out te winnen. Dat had zijn kans groter gemaakt om tegen Anthony Joshua of Deontay Wilder te mogen vechten voor de andere titels in het zwaargewicht. 

Parker blijft na 23 professionele gevechten wel ongeslagen.