'Onana zal contract bij Ajax snel verlengen'

Ajax verwacht op korte termijn het contract van André Onana open te breken en te verlengen. De clubleiding is al sinds februari in gesprek met de dit seizoen doorgebroken doelman.

Directeuren Marc Overmars en Jeroen Slob vlogen na de overwinning in de Europa League door naar Barcelona.  Ze bereikten op hoofdlijnen overeenstemming met Onana’s zaakwaarnemer Albert Botines over het salaris van de keeper in de nieuwe overeenkomst. 

"De onderhandelingen gaan de goede kant op", aldus Botines. Binnen twee weken komt de gerespecteerde Spaanse zaakwaarnemer naar Nederland om de deal af te ronden. Het is de alleen nog de vraag of het opengebroken en opgewaardeerde contract tot de zomer van 2020 of 2021 zal lopen.

Onana, die in 2015 voor 250.000 euro werd overgenomen van FC Barcelona, wil zelf graag in Amsterdam blijven. Zijn goede prestaties bij Ajax zijn opgevallen bij clubs uit Frankrijk en Spanje, maar de doelman uit Kameroen zelf vindt het nog te vroeg voor een vertrek. Onana staat sinds dit seizoen onder de lat bij Ajax, waar hij de concurrentiestrijd met de inmiddels naar AZ vertrokken Tim Krul won na het vertrek van Jasper Cillessen naar Barcelona.