Achilles'29 degradeert uit Jupiler League

Achilles'29 is vanavond uit de Jupiler League gedegradeerd. De ploeg uit Groesbeek verloor in de laatste speelronde op eigen veld met 1-5 van Jong PSV, waardoor het team definitief nummer laatst werd. Een beroep tegen voetbalbond KNVB over puntenaftrek is hiermee zinloos geworden.

Achilles betrad in 2013 het betaald voetbal en kende vorig jaar met een vijftiende positie het hoogtepunt. Dit jaar kwam de ploeg uit Groesbeek tekort en had vanavond een overwinning nodig om mogelijk FC Dordrecht nog te kunnen achterhalen. De zege bleef uit, waardoor Achilles nu degradeert naar de Tweede Divisie.

De afgelopen dagen vochten De Heikanters een strijd uit met de KNVB over puntenaftrek. Die was opgelegd omdat Achilles niet voldeed aan de licentie-eisen. Een kort geding volgde om het beroep uit te stellen, maar tevergeefs. De beroepscommissie van de KNVB oordeelde vervolgens dat de drie punten aftrek terecht was. De Groesbekers wilden dit vervolgens aanvechten, maar dat blijkt na vanavond zinloos te zijn.

In de wedstrijd tegen Jong PSV kwamen de Eindhoven via clubtopscorer Albert Gudmundsson al snel op voorsprong. Joël Piroe en opnieuw Gudmundsson lieten de hoop van Achilles vervliegen. Antonio Stankov deed voor rust nog wel iets terug, maar na de pauze bepaalden Kenneth Paal en Justin Lonwijk de 1-5 eindstand.

Achilles'29 degradeert uit Jupiler League (Foto: Pro Shots/Erik Pasman)
Achilles'29 degradeert uit Jupiler League (Foto: Pro Shots/Erik Pasman)