Qmusic betreurt keuze Wietze

Qmusic heeft nooit de intentie gehad om alleen door te gaan met Mattie Valk. Programmadirecteur Iwan Reuvekamp zegt in een statement dat vrijdagmiddag is verstuurd 'de keuze van Wietze' te betreuren. Op de vraag of dat betekent dat Wietze de Jager niet meer terugkeert bij de zender, wil een woordvoerder van de radiozender niet reageren.

"Wij hebben er alles aan gedaan om Mattie en Wietze als duo bij elkaar te houden bij Qmusic", zegt Reuvekamp. "Dat was niet alleen onze droom, maar ook onze wens voor alle luisteraars die iedere dag hun radio aanzetten voor hen. We betreuren daarom ook het bericht en de keuze van Wietze."

Reuvekamp suggereerde donderdag, toen bekend werd dat Mattie bij zou tekenen bij Q, nog dat voor Wietze de deur altijd openstaat. "Heel graag zouden we met beide dj's verder willen gaan", stelde hij toen.

Mattie en Wietze voerden in de afgelopen maanden gesprekken met Talpa over een overstap naar Sky Radio. Dat ging uiteindelijk niet door toen Mattie Q toch trouw wilde blijven, zonder dat Wietze daar weet van had. Volgens Wietze onderhandelde Mattie achter zijn rug om over een nieuw contract.

Qmusic betreurt keuze Wietze
Qmusic betreurt keuze Wietze (Foto: BuzzE)