Outsider Kruijswijk: "Blij dat de Giro weer van start gaat"

Steven Kruijswijk is vrijdag van start gegaan als een van de belangrijkste outsiders voor de eindzege in de Giro d'Italia. De Nederlander was vorig jaar de sterkste, maar boorde zich richting het einde van de Giro, in de roze trui en met minuten voorsprong een sneeuwmuur in. 

"Ik ben blij dat we weer gaan beginnen. Vorig jaar was goed voor mij, maar hopelijk wordt het dit jaar nog beter. Ik heb er zin in", klonk het bij de teampresentatie van donderdagavond tegenover Cycling Pro Net"Het zal vanaf het begin al erg zwaar worden. Hopelijk ben ik tijdens de vierde etappe al op mijn best", doelt de renner van LottoNL-Jumbo op de etappe met de finish bovenop de Etna. "Het worden drie zware weken en er zijn veel sterke klassementsrenners hier, dus we zullen wel zien hoe het gaat lopen."

De Nederlander ging eind april onderuit in de Tour of Yorkshire, maar daar maakt hij zich geen zorgen meer over. "Er was een zware valpartij en ik kon een paar renners niet meer ontwijken. Ik had wat last van mijn borst en ribben, maar na een paar dagen rust is het wel weer in orde", aldus Kruijswijk, die naar eigen zeggen geen problemen verwacht van de valpartij. Met Nairo Quintana is er een duidelijke favoriet, maar toch hoopt de Nederlander een gooi te doen naar de eindzege: "Het podium is in principe het hoofddoel, maar natuurlijk ga ik ook voor de winst."