Chris Pratt krijgt boze doven over zich heen

Chris Pratt heeft aan den lijve ondervonden hoe de huidige kwetscultuur alles kwetsend weet te maken, nadat de acteur bij een filmpje had opgeroepen niet de ondertitels te lezen maar het geluid juist hard aan te zetten. Doven waren not-amused en kozen ervoor zich massaal enorm gekwetst te voelen.

Chris kreeg het verwijt dat zijn opmerking kwetsend was voor mensen met een gehoorbeperking. Pratt probeert daarop nu zijn carrière te redden door een geforceerde excuusvideo te maken, in gebarentaal. 

Hij plaatste zijn filmpje op Instagram en zette er ook nog een commentaar bij waarin hij uitleg gaf. "Ik realiseer me nu hoe bot mijn opmerking was tegenover mensen die afhankelijk zijn van ondertiteling bij video's", schrijft Chris.

De acteur, bekend van onder meer Passengers, Jurassic World en Guardians of the Galaxy, deed ook nog een oproep aan Instagram om ondertiteling voor mensen met een gehoorbeperking mogelijk te maken op dat social medium.

Wanneer doven massaal in opstand komen tegen muzikanten die oproepen vooral te luisteren naar hun nieuwe album is niet bekend, maar als het aan de gemiddelde social justice warrior ligt zal het waarschijnlijk snel gedaan zijn met muziek. Ook het aanzetten tot het kijken naar video's wordt binnenkort natuurlijk als kwetsend ervaren, want mensen kunnen blind zijn.

En een oproep tot meer bewegen zal kwetsend worden genoemd door mensen die verlamd zijn. Zomaar wat voorspellingen.

Excuus van Chris Pratt in gebarentaal
'zet het geluid aan' is kwetsend voor doven (Foto: BuzzE)