Van Gerwen hard onderuit tegen Taylor, Van Barneveld uitgeschakeld

Het is weer donderdagavond en dat betekent, nog drie keer dit jaar, dat de heren darters in de Premier League weer ten tonele zullen verschijnen. Het is de voorlaatste avond van het reguliere seizoen en aangezien alle acht overgebleven spelers evenveel wedstrijden hebben gespeeld, zullen we vanuit Sheffield vier in plaats van vijf wedstrijden te zien krijgen. Er is weliswaar Europa League-voetbal, maar omdat Ajax woensdag al speelde kan RTL7 het darten gewoon live uitzenden. Kort na de twee minuten stilte wegens de Dodenherdenking is het 'time to get this party started', om met de opkomstwoorden van Peter Wright, die in het eerste duel speelt, te spreken.

Peter Wright (SCO) - Adrian Lewis (ENG)
Wright kende een prima start en won de eerste twee legs, waarna Lewis voor het eerst in twee weken weer eens een Premier League-leg won. Hij trok de stand zelfs gelijk, maar Snakebite speelde zich opnieuw naar een voorsprong: 4-2. Lewis stond steeds minder goed te gooien en zonder enig noemenswaardig moment maakte Wright het af: 7-2, waardoor Lewis zijn kansen op de play-offs tot het nulpunt zijn gekomen.

Peter Wright - Adrian Lewis (Bron: PDC)
Peter Wright - Adrian Lewis (Bron: PDC) 

Raymond van Barneveld (NED) - Dave Chisnall (ENG)
De wedstrijd kende een prima begin waarin de eerste vier legs netjes verdeeld werden. Van Barneveld kon op 3-2 komen, maar gooide twee keer net naast de dubbel 8. Daar profiteerde Chisnall van door ineens een 142-finish op het bord te gooien. Hij pakte er nog een leg bij, maar Van Barneveld sloeg terug door op gelijke hoogte te komen: 4-4. Toch was Chisnall simpelweg te sterk voor de Hagenees, die dankzij een 70-finish nog één leg op het bord kon krijgen: 5-7.

Raymond van Barneveld - Dave Chisnall (Bron: PDC)
Raymond van Barneveld - Dave Chisnall (Bron: PDC)

James Wade (ENG) - Gary Anderson (SCO)
Anderson leek zin te hebben om zijn plekje in de play-offs definitief veilig te stellen en begon prima. Hoewel het allemaal bepaald geen knallend spektakel was liep de Schot wel al snel uit naar een 1-5 voorsprong. Op dat moment begon het te haperen bij The Flying Scotsman, die wat moeite had om het af te maken. Wade pakte twee legs terug, maar na voor het gevoel 568 gemiste matchdarts maakte Anderson het toch af: 3-7.

James Wade - Gary Anderson (Bron: PDC)
James Wade - Gary Anderson (Bron: PDC)

Michael van Gerwen (NED) - Phil Taylor (ENG)
De eerste vier legs werden eerlijk verdeeld, waarbij de heren een uitstekend niveau lieten zien. Het was echter de oude meester die vervolgens de turbo aan slingerde: met onder meer twee 180's in één leg liep hij in rap tempo weg naar een 2-4 voorsprong. Een finish van 90 bracht The Power nog een leg, waarna hij met 2-6 zelfs al het eerste punt pakte. Van Gerwen kon met een elfdarter nog één keer de rug rechten, maar daar bleef het bij. Taylor sloeg toe en won de wedstrijd met 3-7, waardoor Van Barneveld definitief uit de Premier League ligt. Taylor heeft volgende week aan één punt genoeg om zich definitief te plaatsen voor de halve finales.

Michael van Gerwen - Phil Taylor (Bron: PDC)
Michael van Gerwen - Phil Taylor (Bron: PDC)

De stand na vanavond (Bron: Oddsportal)
De stand na vanavond (Bron: Oddsportal)