Coach Monaco: "Buffon was beslissend"

Gonzalo Higuaín maakte beide goals voor Juventus tegen AS Monaco, maar trainer Leonardo Jardim van Monaco wees Gianluigi Buffon aan als uitblinker.

De coach van Monaco zag hoe Buffon meerdere keren voorkwam dat de thuisploeg kon scoren. "Juventus kreeg drie kansen en ze scoorden twee keer. Wij hadden ook drie kansen, maar scoorden niet. Buffon produceerde twee of drie prachtige reddingen. Het kwam door hem dat we niet hebben gescoord", zei Jardim na afloop.

Juventus incasseerde in de Champions League voor de zesde keer op rij geen tegendoelpunt. Door de 0-2 in Monaco heeft de ploeg uit de Ligue 1 volgende week een wonder nodig om de finale te halen. "Ik heb mijn spelers gezegd dat we erin moeten blijven geloven. Ook al hebben we maar vijf procent kans om door te gaan."

Monaco speelt eerst zaterdag de uitwedstrijd tegen Nancy. "Als we die wedstrijd winnen, hebben we meer motivatie voor de return tegen Juventus", aldus Jardim. Zijn team heeft in de Franse competitie drie punten voorsprong op nummer twee Paris Saint-Germain, dat een wedstrijd meer heeft gespeeld.