Geldschieter Roda JC al maanden in gevangenis

Aleksei Korotaev is al maanden niet bij Roda JC geweest en nu is bekend waarom. De Russische geldschieter zit al sinds 10 februari in de gevangenis.

Korotaev werd een week na zijn presentatie bij Roda JC aangehouden op het vliegveld van Dubai, waar hij woont. De 35-jarige suikeroom wordt verdacht van het uitschrijven van een ongedekte cheque. "De heer Korotaev is de volgende dag in hechtenis genomen. Bovendien zijn vanaf dat moment al zijn bezittingen bevroren", bevestigt een woordvoerder van zijn bedrijf aan De Telegraaf.

Wim Collard, algemeen directeur bij de Limburgse club, vroeg zich eerder deze week in de media nog af waarom Korotaev al zo lang niet meer in Kerkrade was geweest. Hij vermoedde dat de Rus was geschrokken van de grote publiciteit die zijn investeringen veroorzaakte. Nu blijkt de waarheid dus anders te zijn.

Volgens de woordvoerder van AK Investments, zoals het bedrijf heet, is Korotaev overigens niet opgepakt wegens vermeende fraude of betalingen aan Roda JC. Er gaan geruchten dat een groep beleggers uit Dubai nog miljoenen van de Rus tegoed beweert te hebben. Hij zou een deel van dat geld in Roda hebben gestopt, maar de zegsman van Korotaev ontkent dat.